2013-06-30
Nyheter kommer ej längre att uppdateras på denna sidan utan kommer att synas främst på facebookflödet på startsidan.

____________________________________________________________________________

2013-06-13

Nu kan man förutom att lägga till nya evenemang i kalendern också redigera befintliga evenemang.
Logga in under "mina sidor" i menyn överst på sidan (har du ingen inloggning så väljer du "skapa inloggning", klicka på "lägg till eller redigera evenemang" i samma meny, i rutan till höger på sidan som kommer upp klickar man på länken för att redigera evenemang. Sen letar man upp sitt evenemang i listan och ändrar det man ska. Klart!
Har man ett evenemang som pågår under en längre period kan det dock vara lite jobbigt att ändra på detta sätt, då man isåfall måste ändra varje tillfälle för sig. Isåfall, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med info så redigerar jag alla dagar på en gång.
För att radera evenemang får du fortfarande maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Obs, funktionen är helt ny, så jag ber om ursäkt om den strular lite till en början. Hör gärna av er i så fall så jag får reda på det och kan försöka åtgärda!

____________________________________________________________________________

2013-06-04
Nu finns även Kittelbergets Gårdsmejeri på hemsidan.

____________________________________________________________________________

2013-06-02
Massor med nya evenemang i kalendern. Målet är ju att i princip ALLT som händer i och runt Offerdal, dit "vanligt" folk är välkomna ska finnas med och att kalendern ska bli det första ställe man tittar när man undrar vad som är på gång. För att det ska bli så enkelt som möjligt för webbmastern (jag...) är önskan att alla så långt som det är möjligt själva lägger till sina evenemang. Det gör man enkelt genom att logga in på hemsidan, under "mina sidor" högst upp. Har man inga inloggningsuppgifter väljer man först "skapa inloggning". Därefter väljer man "lägg till evenemang", på samma ställe. Fälten som kommer upp ska förenklas lite för att göra det ännu lättare att fylla i, särskilt då man har återkommande evenemang (för att slippa lägga in samma sak fler gånger än nödvändigt). Vid problem får man givetvis hjälp, kontakta då Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Bra att veta är att det ännu endast går att lägga till nya evenemang, ej radera eller ändra befintliga. Är något fel, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så fixar jag det.

Programbladet för Offerdalssommar 2013
finns nu tillgängligt på hemsidan. Observera dock att det finns betydligt fler evenemang än de som står listade i programmet - se kalendern för mer info!

____________________________________________________________________________

2013-05-27
Som ni kanske märkt har det varit en hel del störningar på hemsidan under våren. Detta beror på att sidan blivit utsatt för intrång (dvs den har blivit hackad), vilket har ställt till det en hel del och medfört en massa extra-jobb. Då strulet fortsatt även efter ett par ominstallationer togs beslutet att flytta hela sidan till ett helt nytt webbhotell, vilket i sig är ett projekt.
Efter många om och men så är sidan nu iallafall åter online och ska förhoppningsvis fungera som tänkt. Fortfarande saknas en del funktioner som fanns tidigare, men dessa kommer att läggas till efter hand. En hel del innehåll har fortfarande inte blivit flyttat från den gamla sidan men detta kommer att göras efter hand.
Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar, eller om ni med inloggning skulle ha svårt att logga in nu på den nya sidan, så försöker vi lösa detta.
Önskar er alla en trevlig sommar!

_____________________________________________________________________________

2013-02-12
Nu finns även Kaxa.nu på hemsidan. Kläder och kuriosa i Kaxås!

_____________________________________________________________________________

2013-01-28
Nu finns även Fru Fröken Karamell på hemsidan. Deras sida kommer att uppdateras inom kort. Glöm inte att även "gilla" dem på facebook om ni gillar goda karameller!

_____________________________________________________________________________

2013-01-24
Vill påminna er alla om att lägga in era evenemang i kalendern! Det är, och kommer att förbli, gratis att lägga in evenemangen, och du kan enkelt göra det själv. Om du inte redan har inloggningsuppgifter så väljer du att skapa inloggning under "logga in". När du sedan är inloggad får du under "min sida" upp alternativet "lägg in evenemang".
Observera att det för närvarande endast går att skapa nya evenemang, ej att ändra eller radera existerande sådana. Behöver ni ändra någon uppgift, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så fixar vi detta.

2013-01-24
ICA Ladan Kaxås finns nu med här på hemsidan.
Som ett tillägg till Bo-Gunnars hälsning till de nyinflyttade syriska flyktingarna vill vi nämna att här i Offerdal välkomnas alla nya invånare, så länge man visar respekt mot varandra!

_____________________________________________________________________________

2013-01-23
Uppdatering från Offerdalsbygden i Samverkan:
Operation "Offerdals vägar" pågår för fullt, vilket även redan synts en del i media. Har ni något bildbevis (foto eller film) som visar hur dåliga vägarna emellanåt faktiskt är, så maila gärna dessa till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så de kan tas med i det material som samlas ihop för att stödja argumenten.
Skrivelsen som bland annat skickats/lämnats till ett flertal politiker finns nu tillgänglig för nedladdning här på hemsidan (under föreningar- Offerdalsbygden i Samverkan).

Samtliga prootokoll från tidigare möten (förutom de senaste två protokollen som fortfarande inväntas) ligger nu på hemsidan.

Nästa obis-möte är 18 feb i tångeråsen - alla byalag uppmanas närvara!

_____________________________________________________________________________

2013-01-12
Under tiden som arbetet med den nya hemsidan pågår så kommer den gamla hemsidan att ligga kvar online. Så om du inte hittar det du söker, gå till "om sidan" - "gamla hemsidan" i menyn ovan så kanske du hittar det du letar efter! Observera att en del av innehållet kan vara inaktuellt.

_____________________________________________________________________________

2013-01-03
Rise-Tulleråsens Byalag meddelar att man har köpt en hjärtstartare. Uder februari kommer en kurs att hållas för byborna.
Finns fler hjärtstartare i bygden så meddela gärna detta till offerdal.se så att informationen kan spridas.

Offerdal.se önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året!
_____________________________________________________________________________

2012-12-20
Offerdal.se önskar alla en riktigt God Jul!

God Jul!

_____________________________________________________________________________

2012-12-20
Som ni kan se händer det lite saker med hemsidan lite då och då. En hel del arbete kvarstår, och jag hoppas ni har överseende med att vissa funktioner ej ännu fungerar exakt som det är tänkt och att en del av innehållet fortfarande saknas. Det är sådant som kommer att rättas till efter hand, när tiden räcker till.

Uppdateringar:
För att se vilka sidor som senast är uppdaterade, välj fliken "senaste uppdateringarna". Här kan ni ganska enkelt se om någon sida ändrats - här syns även när företagarna/föreningarna själva gör uppdateringar.
De flesta användare (företagare/föreningar) har nu fått egna inloggningsuppgifter samt information om hur ni själva uppdaterar er sida/sidor. Ni som ännu inte fått dessa uppgifter, håll koll i mailboxen så kommer de så småningom.

Evenemangskalendern - för alla!
Även "vanliga" personer kan logga in på hemsidan. Första gången väljer ni fliken "logga in" till höger, och väljer sen "skapa inloggning". När du sedan följt instruktionerna och loggat in så kan du själv lägga till evenemang i kalendern på sidan. Det gör du så här:
När du är inloggad, får du upp en extra meny ”Min sida” längst ner till  höger på sidan (i den svarta boxen), med valen ”Min Profil”, ”skicka in en text till hemsidan” och ”lägg till ett evenemang”.För att lägga in ett evenemang så klickar du helt enkelt på denna länken, och i den sida som öppnar sig fyller du i information om ditt evenemang som du vill ha med i kalendern på startsidan.
Under ”Title” skriver du rubriken på ditt evenemang.
”Description”: En längre beskrivning med den informationen du vill ha med. Obs: skriv med tiderna för evenemanget här!
”Start date” och ”end date”: Fyll i start och slutdatum (är ditt evenemang endast över en dag så fyller du bara i startdatum). OBS! En klurighet är här att om evenemanget varar i två dagar eller mer så behöver du plussa på en extra dag för att samtliga dagar ska synas! (Tex varar ditt evenemang 1 och 2 dec, så måste du skriva in start datum 1 dec och slutdatum 3 dec för att både 1 och 2 dec ska synas! Detta pga en felaktighet i  tidsangivelserna i kalendern som ej fungerar som den ska.
Låt ”draggable” och ”show time” vara som de är, dvs ”nej”.
Vid ”URL” kan du om du vill lägga in en hemsideadress (klickbar).
Har du ett återkommande evenemang väljer du ”ja” och fyller i frekvensen av dina evenemang samt under vilken period som dessa aktiviteter återkommer.
Spara, och titta så att det ser ut som du tänkt.
Obs: än saknas funktionen för "vanliga" användare att redigera eller radera evenemanget i efterhand - hör av er om ni behöver hjälp med detta.

Obis:
Protokoll från tidigare möten, vilket länge har efterfrågats, finns nu tillgängliga här på hemsidan, under "Föreningar"-"Offerdalsbygden i samverkan". Vissa protokoll saknas än, men kommer att läggas till efter hand.

Information:
Här, under denna fliken, är det tänkt att information gällande hemsidan samt extra viktig information gällande Offerdal för övrigt ska finnas med, detta för att informationen ska nå ut till så många personer som möjligt. Så ha gärna lite extra koll här, och hör av er om ni har något att dela med er av!

För användare

Logga in för att administrera dina sidor

Go to top