Offerdal

Offerdal ligger i Krokoms kommun, i Jämtland. Det finns ingen enskild ort som heter Offerdal, utan hela området Offerdal är en socken med arealen  2 137,07 kvadratkilometer, varav 1 974,02 land.  År 2000 fanns här 2 265 invånare.

I norr gränsar socknen mot Norge, i väster mot Kalls socken, i öster mot Hotagens socken, Föllinge socken, Aspås socken och Näskotts socken samt i söder mot Alsens socken.

I Offerdal finns förutom centralorten Änge flertalet mindre byar utspridda, och en stark gemenskap mellan byarna. Bor man i Offerdal så är man "granne" oavsett var i Offerdal man bor, och många engagerar sig ideellt i byalag eller i någon eller några av de många olika föreningar som finns. Välkommen att hitta din pärla i Offerdal!

För att åtminstone göra ett försök till översikt och användarvänlighet så är byarna här listade utifrån vilket byalag man tillhör. Information om respektive byalag och kontaktinformation till dessa (i de fall detta skickats in) finns under Föreningar i menyn.

Informationen om byarna i varje område är listade alfabetiskt på den sidan de är indelade.  Viss information saknas. Skicka gärna fakta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så sidan kan uppdateras.

Kartan här till höger är klickbar för att få upp den i ett större format.

 

För att läsa mer om byarna i offerdal, välj vilket område du vill läsa om här nedan

Bredbyn med omnejd

Bångåbygden

Ede med omnejd

Enarsvedjan med omnejd

Finnsäter med omnejd

Jänsmässholmen med omnejd

Kaxåsbygden

Kälom med omnejd

Könsta med omnejd

Landön med omnejd

Olden med omnejd

Rönnöfors med omnejd

Stavre med omnejd

Trången - Fiskviken med omnejd

Tulleråsen - Rise med omnejd

Tångeråsen - Gärde med omnejd

Änge med omnejd